Disponible en: Spanish

Share

Deu fer devers 15 anys que no el veia, però el record ben bé. Vaig conèixer en Jesús Galán Benavides, Susso, al Col·legi Sant Agustí de Palma l’any 1977 en què férem plegats el primer curs de BUP. Aquell va ser un any de canvis: ens pujaven a les noves aules del 3r pis, entraven al·lotes al col·legi (dues a la nostra classe de gairebé quaranta alumnes) i dels dos grups, en què fins aleshores sempre ens havien tengut separats, en feien un. En Susso venia del grup A i jo del B; per això, fins a 1r de BUP no havíem tengut contacte i tan sols sabia d’ell que era germà de n’Ana, la nostra professora de literatura.

El record callat, una mica reservat i sempre amb cara de somiar despert. En Susso era d’aquests al·lots als qui tots volem tenir per amic. Sense ser un líder, era acceptat al selecte grup dels “rebels” de la classe, sense prendre mai part però de les bromes pesades que aquests solien fer , com per tot arreu, als empollons i als més febles; no record veure’l mai barallat ni abusant de ningú i crec que ens queia bé a tots. Sense ser el millor esportista, tots el volíem al nostre equip de futbol; sense ser el millor estudiant, tots el volíem al nostre grup de treball; sense ser dels més submisos, no era tampoc dels més gamberros ni solia donar massa creu als mestres. En Susso era el company amable i tranquil, amb qui feia bon conversar i devora qui feia bon estar, o així el record jo.

Ens ha deixat en Suso. El meu condol a na María Ángeles, a n’Ana i a tota la seva família. Ara descansa en pau i segur que, allà on és, seguirà donant pau i bona companyia als que tengui a prop.

Te deix abaix una foto on devora en Susso hi és justament en Pedro Servera, de qui he sabut fa poc que també ens va deixar. En Toni Borràs, en Tolo Homar, en Miguel Escanellas i en Toni Gelabert completen l’enyorat grup dels qui ja no hi són.

Enyorats Agustins

Un record per a tots ells i salut per als qui quedam.

Que els poguem recordar molts d’anys plegats.

1979 Sant Agustí

Share