Disponible en: Spanish

Share

Ens volen embetumar la Mar per cercar més petroli amb el que encalentir el Planeta, fondre el gel dels pols í fer que els Oceans, ja plens de morques engoleixin les nostres platges. Sembla talment una conspiració a escala brutal i tot perquè uns pocs s’engreixin les butxaques.

El Planeta es calenta per moments per mor nostre i, mentre la resta d’éssers vius s’adapten poc a poc a les noves condicions climàtiques, nosaltres ens tancam dins les nostres cases ben refrigerades on de cada vegada toleram més poc la calor de defora i, encara pitjor, ho feim també amb els nostres fills. Quin futur els deixarem? Quines vacances d’estiu tendran quan no puguin sortir al carrer de juny a setembre? Romandran enfonyats dins aqueixes gàbies de frescor que hem dissenyat per a ells, sense poder gaudir d’unes platges inexistents engolides per aquest desgavell que entre tots estam creant.

Que hem de fer? Esperar que la guarda de xoriços que governen el Món, futurs assessors de companyies elèctriques, ens resolguin el problema? o començar a canviar d’una vegada els nostres hàbits i acceptar que som nosaltres qui tenim la clau per donar-li la volta a la truita?

Com? Baixant el nostre consum energètic i convencent qualcú perquè també ho faci. Podem començar ara, aquest estiu, passant una mica de calor com feien els nostres padrins, apagant els aires condicionats i fent servir ventiladors i ventalls. Com més fred tenguem dins ca nostra, més calor farà defora i cada any serà pitjor.

Una mica de suor no fa mal ningú i per cada gota de suor que vessem, una gota de gel deixarà de fondre’s als pols i un cèntim deixarà d’engreixar els comptes dels qui ens manen i se’n foten de nosaltres davant de les nostres cares.

Què hi pots fer tu?

https://secured.greenpeace.org/espana/es/Que-puedes-hacer-tu/Ser-ciberactivista/no-prospecciones-petroleo/gracias/

 

Share