Disponible en: Spanish

Share

Ahir em va faltar temps i vaig acabar el meu post Nit de Cinema i Filosofia Matinera amb un enigmàtic “però això ja és una altra història”. Bé, idò aquí la tens:

He acceptat una partida d’ escacs a 15 minuts amb un tal vad60vlad, un ucraïnès amb 1796 punts Elo contra els meus 1516. Perquè te’n facis una idea, entre 1400 i 1599, ets un aficionat; de 1600 per amunt, ets jugador de club, tot i que no crec que la puntuació de Liches.org sigui oficial. La meva puntuació màxima, 1595,  la vaig assolir el 15 de febrer passat. Vaig esser a 1 punt de graduar-me. De llavors ençà he badat. Avui, però, se veu que l’estudi m’ha obert el cervell i he fet un joc prou assenyat.

He començat amb una pífia, per variar. L’ucraïnès ha sortit de dama i jo amb la defensa austríaca, deixant que me canviàs dames, havent de capturar jo amb el rei i perdent l’enroc. Després d’un seguit de canvis equilibrats, al moviment 16 li he guanyat un peó. A partir d’aquí l’he forçat a seguir canviant peces fins que hem quedat amb els reis i els peons, ell 5 i jo 6.

Normalment en aquests finals solc fer aigua, però aquest pic jo duia avantatge de temps i he pogut pensar els moviments per tal d’evitar ofegar-lo, cosa que ell ha intentat duent el seu rei al racó del flanc de dama. L’he deixat atrapat forçant-lo a moure els peons del flanc de rei fins que, abans de que es quedàs sense moviments, he fet una passa enrere amb el rei, deixant-lo capturar-me el peó per tal d’evitar les taules.

Veient impossible impedir la coronació del meu peó al racó del flanc de rei, el meu contrincant ha abandonat.

Una partida d’ escacs poc espectacular, res a veure amb la blitz  que vaig titular “Les Dues Torres” l’altre dia, però prou meditada i ordenada, cosa rara en mi. Ara tenc 21 punts de més i ell 17 manco.

La Passa Enrere del Rei
La passa enrere del rei evita les taules.

Per veure la partida, clica sobre el tauler. Entraràs a Liches.com i la veuràs a punt de començar. A la columna dreta hi tens les fletxes per fer avançar o recular el joc. Si el vols veure a temps real, clica sobre la icona de menú, a la dreta de les fletxes i tria Autoplay real time.

Que t’ho passis bé.

Share