Disponible en: Spanish

Share

Per tal d’orejar-me el cervell, he fet un téntol avui dematí, he sortit una estona del campus de la UOC i he fet una volteta per Liches.org, la meva xarxa social de jugar a escacs.

La primera partida, a 15 minuts per barba,  no la te mostraré, que l’he perduda per una de les meves badades de empardalat que estava de veure on m’he ficat matriculant-me de filosofia. A la segona, però, a 5 minuts per hom perquè ja era gairebé hora de dinar, hi he duit més sort. Tot i que he començat deixant de menjar un peó que tenia a tir de cavall, l’altre ha acceptat canviar les dues torres pels cavalls, s’ha vist estret i s’ha retirat.

La modalitat d’escacs anomenada Blitz consisteix en que cada jugador té de 3 a 5 minuts per moure durant tota la partida. Això fa que guanyi qui és capaç de forçar primer l’error del contrari, controlant però el cronòmetre, per tal de no quedar-se sense temps per pensar. Quan veus que se t’acaben els segons, fa mal tenir el cap clar i triar la millor jugada.

La captura de les 2 torres negres decanta la partida.
La captura de les 2 torres negres decanta la partida.

Per veure la partida, clica sobre el tauler. Entraràs a Liches.org i veuràs la partida a punt de començar. A la columna dreta hi tens les fletxes per fer avançar o recular el joc. Si el vols veure a temps real, clica a la icona de menú, a la dreta de les fletxes i tria “Autoplay real time“.

Que t’ho passis bé.

Share